Ha már témánál vagyunk, akkor jöjjön egy kis info : Ki főzhet pálinkát? Magánfőzőként bárki, aki elmúlt 18 éves és saját gyümölcsöt termeszt, előállíthat párlatot a saját tulajdonú gyümölcséből vagy annak feldolgozott alapanyagából. Fontos, hogy egy adott évben vagy magánfőzőként, vagy bérfőzetőként lehet párlatot készíttetni – egyszerre mindkettő nem lehetséges. Magánfőzőként évente legfeljebb 86 liter párlat készíthető adómentesen. Ha egy háztartásban többen is magánfőzők, az éves mennyiségi kedvezmény személyenként összeadódik.
Élesztőgomba vagy más néven sörélesztő Egy kis plusz info a témához : A sörélesztő magas fehérjetartalommal rendelkező, B-vitaminokban gazdag, antioxidáns hatású reform élelmiszer alapanyag.
Az emberi tevékenység hatására növekvő üvegházhatás okai : Az ipari forradalom óta az emberi tevékenységek jelentősen megnövelték az üvegházhatású gázok koncentrációját a légkörben. 1.Fosszilis tüzelőanyagok égetése: Szén, földgáz és kőolaj elégetése során hatalmas mennyiségű szén-dioxid kerül a légkörbe 2. Erdőirtás: A fák elnyelik a szén-dioxidot, így az erdők irtása csökkenti a szénmegkötő képességet, és több szén-dioxid marad a légkörben 3. Állattenyésztés: Az állattartásból, különösen a szarvasmarhák emésztéséből jelentős mennyiségű metán (CH₄) keletkezik, amely erős üvegházhatású gáz
A nasizási kényszer nem egy gyengeség, hanem egy evolúciós vágy. Az ősembernek a cukorban gazdag táplálkozás is segített abban, hogy az agya növekedésnek induljon és a tápláléklánc tetejére érjen. Ez az evolúciós impulzus magyarázza azt is, hogy miért részesítjük előnyben a kalóriában (főleg cukorban) gazdag ételeket a kalóriában szegény, de tápanyagokban gazdag ételekhez képest. A kívánósság az agynak a jutalomközpontjában kezdődik, nem az éhségért felelős területen. Az agyban megjelenik az igény, amit ha kielégítesz, akkor jön a dopamin hormontermelés, vagyis a boldogság. Nem csak az evéssel van így, hanem a szex-szel is.