Svéd savanyú hering - Surströmming Egy kis info a témában : Nem feltétlenül kell egzotikus tájakra vetődnünk ahhoz, hogy furcsa ételekkel találkozzunk, ám az mindenesetre meglepő, hogy pont a biztonságmániájukról híres svédek csemegéjét találták egyes légitársaságok olyan veszélyesnek, hogy a terméket kitiltották járataikról. Hogy miért? A svédek tavasszal lehalásszák az apró halivadékokat, majd 2 hónapon át hordóban erjesztik. Ezt követően konzervdobozokba adagolják, ám az erjedés ezután is folytatódik, így a fokozatosan növekvő nyomás miatt a dobozok felpúposodnak és fennáll a robbanás veszélye. Ezért ha véletlenül egy ilyen konzervet a kézipoggyászban felejtünk, készüljünk fel, hogy a körömolló mellett ezt is elkobozzák majd.
Bár elég egyszerűnek tűnhet ez a megfogalmazás, a valóságban ennél többről van szó. Nem elég ugyanis együtt dolgozni, mindezt hatékonyan, eredményesen kell véghez vinni. Egy csapat-orientált szervezet jellemzője, hogy mindenki hozzájárul a végső sikerhez!
