Kutatók évek óta figyelmeztetnek arra, hogy a globális felmelegedés miatt felenged az alpesi permafroszt, ami a hegyek sziklafalainak meggyengülése következtében a mostanihoz hasonló katasztrófáknak ágyazhat meg. A permafroszt jelentése állandó fagy vagy örök fagy. Ez a kifejezés olyan talajra vonatkozik, amelynek hőmérséklete legalább két egymást követő évben 0 °C-on vagy ez alatt marad.
A főtt ételt melegen kell tartani, hogy friss és ízletes, valamint higiénikus maradjon. A megfelelő magas hőmérséklet megakadályozza a baktériumok elszaporodását az ételben. Ez általában 60-65 °C körül van.
A gyerekeimnek csináltam császármorzsát és gondoltam, hogy mazsola helyett Choco Dropszot rakok bele, ami elvileg bírja a meleget.... hát nem bírta. A végeredmény isteni finom volt, de persze jobban esett, ha az ember nem nézett oda 🙂 Üdv, Gábor Bécsből